Saturday ll 20 August 2011 ll

Assalamualaikum ^^,

Haa tudiaaaa ~ Hari sabtu yang lepas p KL.. Gilak ramai kott orang kat KL tuu.. Kalau yang memenuhkan tu orang kita takpe gakkk ! neh siap Chinese pLus2 India pun sekali mai.. Aiyarkk !! mana tak sesak KL tu dibuat nyee... Tertanya2 jugak ! Neh raya orang melayu ka raya orang len neh >.<" grr..

Sampaikan nak ke Jalan Tunku Abdul Rahman pun jem jem jemmmm sepanjang jalan >.<" Keras kejap dalam kete = =" Tuh baru jalan yang penuh dengan kete ~ Belom lagi kat Jalan TAR tuu.. adess.. Tak yah citaa laaa.. Faham2 sendiri sudaaa camne keadaan orang yang ramai pLus2 sesakkk lagi.. Nak jalan pun siap leh langgar2 bahu kottt.. adoyaii >.<" 

Dah sampai kat Jalan TAR tu haa p la ke tempat yang nak dituju sangat tuu.. Nak ke Muaz.. Sekali masuk... Makaihhhh ! Ramai gilakk orang lam tuuu.. abang2 kakak2 makcik2 pakcik2 yang duduk kat tepi2 tuh pun pandang2 jee.. Memaseng muka kepenatan.. Bwahaha ! Dah la bulan posa kottt.. Lagi2 dengan orang yang ramai nyee.. grr.. Tak tahan Iman memang dah balunnn air2 yang dijual kat Bazar Jalan TAR tuu ! hee :DD Melepassss sudaa nak beli Blaus cadang2 nya ke Muazz tuu ! dah yang beratur kat kaunter pun TERAMATLA PANJANG ! Memang tak laa nak menunggu turn kann.. Last2 keluar je dari Muaz tuu dok jalan2 kat Bazar belakang tuu.. haa tudiaa hambekk ! nak jalan pun berimpit2 sudaa.. Nasib laa kalau berlanggar2 tuh yee >.<" 

Then lepas ke Jalan TAR dan satu hape pun tak beli kat situ dok p la ke SOGO plakk.. Haa.. Nak parking kete pun semua full.. adoi ! Then saya dengan sis masuk la ke Sogo sementara abang ipar cari parking.. Tyme nak masuk Sogo tu lagii satu hal haaa Ramai Gilaaaa oranggg.. Memang tak dapat disangkal lagi la orang Malaysia neh kaki Shopping ^^, LoL ! grr kat Sogo pun tak dapat beli ape2 disebabkan keramaian orang yang amat.. macamla tak ada hari esok lagi.. adeh laa !! Naik penin dibuatnya kott >.<" Last2 balik saje ke Muar dalam pukul 4 lebih dah bertolak dr kL = =" 

Jalan nasib baik la nak keluar tol Sungai Besi dah tak jem macam nak pergi ~ Lau tak memang dah berbuka la gamaknya kul 4 tuh.. bwahaha :DD Hah ! Rase2 nya hari sabtu yang lepas memang hujan kott semua2 tempat.. Haa tudiaaa.. dengan abang ipar dah pening kepala pLus migrain dia suda mai.. Dengan akak plakk yang sememangnya dari Jalan TAR sudah penin2 lalat.. Sapa yang nak drive balek ? ! uyooo ! Tak memasal adik dia yang baik hati ni kene drive ! adoii >.<" Dah laa baru 3 bulan dapat P.. grr nasib baik laa jalan highway je kott.. tapi disebabkan hujannn haa tudiaaa hujan lebat kottt... Dok la drive dari Seremban sampai la rumah.. Dengan hujan2 nya speed bertambah dari 80km/sejam naik ke 120km/sejam.. bwahaha ! kalau la mak tahuuuu ! abeh kena gantung Lesen P neh.. muahaha :DD Layannn sajaa..

Alhamdulillah ~ Sempat jugak berbuka di rumah ! Muahaha :DD

Tudiaa.. ! keaadaan di Bazar Jalan TAR >.<"

Curik2 kat pakcik google !! 
Camneh la keaadaan dia !!

Hah ! neh depan Sogo.. Tgok pun da 
tahu keramaian didalamnya >.<"



* Pergi la ke KL hari2 minggu kalau nak merasa keadaan macam ni :DD 
Lagi2 nak dekat raya ni kann.. memaseng buat persiapan
last minute punyaa >.<"




3 comments:

Cikya said...

dulu kolej tak cuti masa raya..
macam beberapa hari before balik kampung memang akan terjah masjid india dan tempat sepatutnya..
weekend memang ramai gilak..

lagi kalau masuk tempat bazar, sesak nafas berbaur bau peluh.. T_T

miss that moment so

aisya said...

sebab tu suke shopping awal2 puasa.. kalau last minute tu mmg x sangggup la..

Fujiwara said...

cikya : yeahh tudiaa.. p ngn memember memang beh.. lagi2 p tyme bulan2 posa neh ~ buka kat luaq :DD

aisya : LoL @@ yeahh.. lagi2 area kL tuu memang xdan p la lau bulan posa neh :D


up