Selamat Hari Raya !

Ehem2 ~

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir dan Batin :DD

Buat teman2 yang mengenali diri saya sama ada mengenali saya sebagai Norfariha, Fariha, Feary ataupun Fujiwara.. Mai la umah yee !! bwahaha :DD takat air kosong dengan kuih ada laa jugak sikit2.. lalala ~ Hee.. Btw saya susun soploh jari dari hujung rambut ke hujung kaki ye ~ 0 - 0 okeyyh ! Tudiaaa :DD

Hellofm dot Net Malaysia

UiTM KBM

KMNS

STMI

Teman2 :DD


p/s: Raya nanti Mai la umah ye :DD 
Sila2 jangan malu2 :)


Perbezaan Akad Fitrah dengan Akad Nikah !

Tudiaaaa ~
Jom2 kita baca satu2 ^^,

 Biarpun sama2 bersalam tangan tapi akad fitrah menyebut, "Ini wang fitrah yang wajib ke atas diriku / diriku dan tanggunganku..." bukan "Aku terima nikahnya Peah sekian sekian.."

 Tangan bersalamam dengan amil yang ditauliahkan dan bukan shake hand dengan tok kadi atau wali hakim. kan ?

 Zakat fitrah tak memrlukan saksi atau lafaz 'sah' seperti akad nikah, cuma biasanya masa korang bayar tu disaksikan oleh mereka yang nak bayar fitrah jugak yang tengah tunggu turn diorang. Saksi rembulan masa bercinta boleh laaa :DD

 Lepas bayar fitrah takde solat sunat cam solat sunat lepas akad nikah. Nak solat sunat syukur tader hal..

 Lepas akad nikah korang dah sah jadik laki orang tapi lepas bayar fitrah korang dah sah tunaikan kewajipan sebagai seorang lelaki, suami atau bapak orang [ yang cukup syarat ]. Lelaki, suami dan dot dot dot! (jangan fikir yang bukan-bukan!!)

 Lepas sesi tu korang akan dapat resit dan duit baki tapi lepas akad nikah biasanya korang dapat surat nikah tanpa sebarang balance duit pasal duit hantaran atau mas kahwin biasanya dah disiapkan cukup2 atau ngam2 hohoho !

Hat neh bayar fitrah la kan ^^, Muekeke :DD

Hat neh sapa ta penah tgok tatao la kan ^^,

* Entry ini hanyalah berkongsi apa yang terdapat dalam Bumper Puasa UJANG MOY 
* Tidak melibatkan antara yang hidup mahupun yang sudah meninggal dunia :DD


Hakcipta © eklusif UJANG MOY

Wordless Wednesday 3

Assalamualaikum ^^,

Tudiaa Minggu keTiga baruu WW neh :DD




* PestyMe :DD

Novel2

Haa tudiaaa !!

Eh2 Assalamualaikum ^^,

Beberapa hari yang lepas la kan p la sebuah kedai buku Tanjung Emas dekat Wetex Parade Muar.. Sekali masukk haa amekk kauu depan dia penuh dengan novel2 terbaru.. Tudiaa rambang mata sudaa.. Dok la belek2 sinopsis dia.. Banyak yang best2 kott.. Alahaii bila laaa leh dapat nak beli novel lagi neh.. Fulus tengah nyawa2 ikan dah neh.. Bhahaha :DD Tunggu raya la kott baruu masyukk ! wohoho :DD

uyoo !! Banyak kott *_*

Tudiaaa :DD

Keluaran Ogos kalau tak silap ^^,

Novel neh bakal2 dibeLi ! bwohoho :DD

Sekian ! Wasallam :D


Saturday ll 20 August 2011 ll

Assalamualaikum ^^,

Haa tudiaaaa ~ Hari sabtu yang lepas p KL.. Gilak ramai kott orang kat KL tuu.. Kalau yang memenuhkan tu orang kita takpe gakkk ! neh siap Chinese pLus2 India pun sekali mai.. Aiyarkk !! mana tak sesak KL tu dibuat nyee... Tertanya2 jugak ! Neh raya orang melayu ka raya orang len neh >.<" grr..

Sampaikan nak ke Jalan Tunku Abdul Rahman pun jem jem jemmmm sepanjang jalan >.<" Keras kejap dalam kete = =" Tuh baru jalan yang penuh dengan kete ~ Belom lagi kat Jalan TAR tuu.. adess.. Tak yah citaa laaa.. Faham2 sendiri sudaaa camne keadaan orang yang ramai pLus2 sesakkk lagi.. Nak jalan pun siap leh langgar2 bahu kottt.. adoyaii >.<" 

Dah sampai kat Jalan TAR tu haa p la ke tempat yang nak dituju sangat tuu.. Nak ke Muaz.. Sekali masuk... Makaihhhh ! Ramai gilakk orang lam tuuu.. abang2 kakak2 makcik2 pakcik2 yang duduk kat tepi2 tuh pun pandang2 jee.. Memaseng muka kepenatan.. Bwahaha ! Dah la bulan posa kottt.. Lagi2 dengan orang yang ramai nyee.. grr.. Tak tahan Iman memang dah balunnn air2 yang dijual kat Bazar Jalan TAR tuu ! hee :DD Melepassss sudaa nak beli Blaus cadang2 nya ke Muazz tuu ! dah yang beratur kat kaunter pun TERAMATLA PANJANG ! Memang tak laa nak menunggu turn kann.. Last2 keluar je dari Muaz tuu dok jalan2 kat Bazar belakang tuu.. haa tudiaa hambekk ! nak jalan pun berimpit2 sudaa.. Nasib laa kalau berlanggar2 tuh yee >.<" 

Then lepas ke Jalan TAR dan satu hape pun tak beli kat situ dok p la ke SOGO plakk.. Haa.. Nak parking kete pun semua full.. adoi ! Then saya dengan sis masuk la ke Sogo sementara abang ipar cari parking.. Tyme nak masuk Sogo tu lagii satu hal haaa Ramai Gilaaaa oranggg.. Memang tak dapat disangkal lagi la orang Malaysia neh kaki Shopping ^^, LoL ! grr kat Sogo pun tak dapat beli ape2 disebabkan keramaian orang yang amat.. macamla tak ada hari esok lagi.. adeh laa !! Naik penin dibuatnya kott >.<" Last2 balik saje ke Muar dalam pukul 4 lebih dah bertolak dr kL = =" 

Jalan nasib baik la nak keluar tol Sungai Besi dah tak jem macam nak pergi ~ Lau tak memang dah berbuka la gamaknya kul 4 tuh.. bwahaha :DD Hah ! Rase2 nya hari sabtu yang lepas memang hujan kott semua2 tempat.. Haa tudiaaa.. dengan abang ipar dah pening kepala pLus migrain dia suda mai.. Dengan akak plakk yang sememangnya dari Jalan TAR sudah penin2 lalat.. Sapa yang nak drive balek ? ! uyooo ! Tak memasal adik dia yang baik hati ni kene drive ! adoii >.<" Dah laa baru 3 bulan dapat P.. grr nasib baik laa jalan highway je kott.. tapi disebabkan hujannn haa tudiaaa hujan lebat kottt... Dok la drive dari Seremban sampai la rumah.. Dengan hujan2 nya speed bertambah dari 80km/sejam naik ke 120km/sejam.. bwahaha ! kalau la mak tahuuuu ! abeh kena gantung Lesen P neh.. muahaha :DD Layannn sajaa..

Alhamdulillah ~ Sempat jugak berbuka di rumah ! Muahaha :DD

Tudiaa.. ! keaadaan di Bazar Jalan TAR >.<"

Curik2 kat pakcik google !! 
Camneh la keaadaan dia !!

Hah ! neh depan Sogo.. Tgok pun da 
tahu keramaian didalamnya >.<"



* Pergi la ke KL hari2 minggu kalau nak merasa keadaan macam ni :DD 
Lagi2 nak dekat raya ni kann.. memaseng buat persiapan
last minute punyaa >.<"




Duit Raya ^^,

Haaaa tudiaaaa :DD

Assalamualaikum (^^,)v

Tettttttt ~ pagi2 sudah menulis entry.. bhahaha ! Kemaruk hape >.<" Hee.. Takde laa... Haa.. Pagi2 sabtu ni saya sudah dapat FIRST DUIT RAYA !! daripada My Mom ! bhohoho.. awalnya bagiii.. ngeee.. Hah ! sapa2 lagi nak kasik wet raya neh ? sila2 ! poket tengah kosong neh.. bhahaha :DD

Not RM50 :DD

* Walaupun sekeping ja.. Takpe laaa.. sebab hari2 mak kene paw.. muekeke :DD
Duit fresh lagi tuuu.. semalam baruu exchange wit raya *.*

Sekian, wasallam :D

GCB - Grilled Chicken Burger

Jeng jengg jenggg ! Hah ! pe kene plakkk dengan GCB tuh plak an ? 
haaa ! Tudiaaa ! Jadik lagu tuh nohh ^^,

Eh eh !! Assalamualaikum pembuka bicara :DD

Haa ~ saje nak cerita yang buka puasa hari neh makan BCG ! pestymee kottt ! huuu >.<" dah lame ngidam nak makan GCB neh cumanya tak dan nak p beli jaa.. Dah tadi alang2 p bandar and dah pukul 6 lebih kurang gitu kott dapat la harga RM9 lebih yang single.. Ambik yang set besar adalah dalam RM 11.95 ! Neh pun sis yang belanja.. muahaha ! Mekasih yeee.. sayang jugekkk kat adikmu neh.. muakaka :DD Nanti belanja Big Apple plakk ye ^^,

Nyummi :DD

Nah2 !! kasik harga sekali ! pomot2 ! bhaha :DD

haa ! sampai sini jelah untuk entry kali ni ^^,
Wasallam :DD




Iklan Ramadhan Vs Iklan Raya

Bho ho ho ! Di bawah ni antara Video2 iklan yang baEkkk punyaa ^^,

video

video

* Iklan Puasa Terbaru ^^,


video

video

* Antara Iklan raya yang segar diingatan ! Chewahhhh :DD

Wordless Wednesday 2

Oyeahh !! Assalamualaikum ^^,




* Bhahaha :DD
* Time : 2.00am

Favourite Magazines

Taraaa !! Assalamualaikum ^^,

Yeahh ! Hari ini saya telah mendapatkan majalah UJANG Bumper Puasa ^^, Puas kottt mencari majalah ujang tu ~ Sebabnya saya dah pergi 3 buah 7E kesemuannya kata dah abis dijual.. huuuu >.<" Haru sekejap 2 3 hari :DD But then tadi saya pergi ke kedai buku and majalah tersebut ada lagi ^^, 


Yeahh ! Pastu ternampak pulak majalah Klik neh yang terpampang gambar Lee Min Ho ! hohoho ! pe laeii.. ambikk ! jangan tak hambekk ^^,



* Layan la yek korang majalah2 sebegini.. bhohoho :DD

Wasallam ^^,

Alkisah Bazar Jubli Intan Muar

Ehem2 ! Assalamualaikum :DD

Okeh entry kali ni saya nak cerita mengenai bazar Jubli Intan yang terletak di Muar.. Semalam saya pergi la ke bazar Muar sane sesaja nak carik lauk2 juadah berbuka puasa yang lain dari yang lain.. "kott2 ade la jumpe" an an.. muekeke ! padahal sama je bazar memana pergi pun kuih2 makanan2 dia ke totap makanan yang sama.. cuma nya jika di bazar sini tiada Murtabak Singapura ~ Tetapi di bazar Muar ada Murtabak Singapura.. So apa lagi... Beli la 2 keping nak rasa kan ^^, Disebabkan ada dua buah rumah yang mengunjung hantar makanan berbuka di rumah.. maka dengan rasminyaaaa ! miahaha ~ adoii >.<" Murtabak Singapura tu laku sekeping je.. adeii = =" kott2 la dia orang pun nak makan.. Lauk dah banyak.. murtabak tuh pun tak dipandangnya ! huu >.<"

Aaa neh time jenjalan kat bazar tu., kira nya saya ,mak, akak, dan adik yang pergi ke bazar sana awal la jugak dalam pukul 5 petang kita orang dah tiba sane.. Time tu tak ramai lagi yang ada kat bazar... Just peniaga2 bazar je yang ada.. Nak dijadikan cerita la kan ! Baru je nak melangkah pergi ke gerai yang jual kuih kan tetiba  kepelikan pulakkk.. awat la tetibe ade ramai orang jalan ke arah gerai kuih yang sedang saya pergii neh... toleh punya toleh ngupenya ada Sultan Johor kott.. miahaha ! punya la 2 3 kali toleh gak nak pastikan betul ke "dia" tu mahkota Johor.. adeh >.<" 

Dah alang2 orang nya pun ada sebelah.. apa lagiiiiiiiii ?! capture la pic dia.. muakaka.. tapi nak ambil gambar berdua tak dan la kott.. sapa la diri ni kann.. miakaka :DD



Haaa neh baru jumpa Mahkota Johor ! Pada masa yang sama juga ada bebudak AF, Jambu Maharaja Lawak dan Imam Muda musim pertama punya.. ^^, See da pic saje yeee :DD

Akim with Idayu

Yus Jambu 

Nadia, Idayu dan Akim 

Haaa ! yang neh Imam Muda Nuri dan Tokey ML

Miahaha :DD

Akim ^^, shumell.. bhaha :DD

Baju putih tu Toi AF ^^,


Sape lagi tinggi ? muekeke *,*


video
video yang sempat dirakam ^^,

video
2nd video ^^,

* Banyak lagi gambar sebenarnyaaaa.. Tapii masuk sikit pun muleh an ^^,

Wassalam :DD



Ngidam Big Apple

Bhaha ! Tajuk entry macam nak gempakk ! Miahaha !

0psss lupa lak ! Assalamualaikum ^^,

Ngee ~ Tetiba hari neh terpLus2 ngidam nak makan Big Apple.. adeh >.<" Kalau la kat Muar ni ader cabang Big Apple suda lama den dok serang p beli... Ini disebabkan Big Apple yang paling berdekatan pun sekitar Melaka.. aiyeee = =" Nampaknya kena tunggu naik sem la kot baru menjejakkan kaki ke Dataran Pahlawan Melaka ^^, Ada tak sesapa yang nak delivery kan Big Apple kepada saya ? ! bhahaha ! Memang tak la kan ^^,

Big Apple punya laaaa banyak jenis2 dia.. Tapi hanya ader 3 4 jenis saja yang saya suka.. Kesemua jenis Big Apple tu mestilah bewarna coklat2.. Bhaha ! kurenggg sikit lau jenis yang ber"Cheese" ke.. Muak kottt >.<"

Salah satu nya adalah CHOCOHOLIC !
Nyummi ^^,


Yang seterusnya adalah THE ALIEN !

Cer tengok yang Kerinting2 atas tu :D
Menarik kan.. muekeke :)



Seterusnya PRESIDENTAL SWEET !

Macam corak biskut Mama Carie pun ader ^^,


Next ! Contoh2 yang terdapat di Big Apple


Takdan nak list satu2 Big Apple yang menjadi kegilaan sayaaa ! .. bhaha ^^,

Sekian saja , Wassalam :DD




FB mengom !

Assalamualaikum ! :D

Tader mood rasenya nak online bila FB buat hal.. adeh >.<" selalu nye saya okey je bab2 FB neh.. er tatao plak tetibe malam ni terasa macam ~ em macam bad mood kott.. adeh = =" Dengan FB nya yang tak boleh tekan Like.. macam2 hal tul.. hmm rase nya lau takat Fb tak kisah sangat kott.. 

Tapi yang buat lebih bad mood nya saya tak dapat join KEMBARA KLCC yang dianjurkan oleh RJ Usher under Hellofm >.<" dan tidak dapat pergi ke kL pada 13hb ni jugak = =" Sepatutnya walaupun saya tak pergi ke KLCC , saya akan berada di sekitar Sogo dan Masjid India saja.. Tapi nampaknya memang dalam angan2 saje laa... Disebabkan date pada 13hb ni ditunda pada sabtu minggu hadapannya (>.<)"

Haisyhh ~ ta memasal je benda kecik camni pun nak kecah o(╥﹏╥)o



> Budak kecik neh plak jadik mangsa ! pinjam pic saje ^^, >

Best song l(^^,)v

Ting T0ng !! Assalamualaikum :DD

Heeeeiii tak saba rasenya nak update blog neh.. Bhahaha ! Salah satu sebabnya adalah tak sabar nak berkongsi tentang 2 buah lagu yang baru saya perolehi di dalam youtube ^^, Dekat sebulan jugak la saya tunggu lagu ni untuk di download ! Bhahaha :DD tak bertauliah sungguh ^^,

Okeh ! Lagu yang pertama adalah lagu dari KRU - 3 Kata ! Sukaaaaa sangat dengan Lirik dia yang ada campur2 kan meaning maksud dan perkataan ! bhaha !
gedikkz >.<"

Wo ai ni
I love you
Aku cinta padamu
Naan unnai kathalikaraen
Saranghaeyo
Aishiteru

Jom dengarkan lagu KRU - 3 Kata :DD


P/s: Sedeynya nak upload video dia tak boleh plak >.<" Sini saya kongsi link saje ye T_T

>>>><<<<

Okeh ! Lagu yang kedua ialah lagu dari Alif Satar - Lelaki seperti aku
Lagu ini santai sajeee ! hohoho :DD



Jom dengarkan lagu Alif Satar - Lelaki seperti aku :DD

video


Sekian saja :DD Wasallam ^^,

Wordless Wednesday 1





Sorry Tak Sengaja ! Bhahaha :D

Nak tahu Apa Wordless Wednesday ? Klik link bawah ni :DD


HelloFM Dot Net

Selamat pagi dan Assalamualaikum :D

Okey pagi ni saya nak kongsi sedikit mengenai Hellofm.net yang ada membuat Fanclub Icon dimana icon tersebut adalah gambar anda sendiri :D Menarik bukan ? ! So apa lagi Jom Klik Link dibawah ini



Alkisah 12.38 AM

Ting Tong ! Assalamualaikum :D

Okeh entry kali ini saje saya nak mengisi masa2 Keboringan ! Kebosanan ! Kemuhsanan ! Kemiskinan ? Hohoho mestilaa bukan ! hee :) Tak tahu nak buat ape sudaa >.<" Selalu nya waktu2 begini saya suka meluangkan masa dengan membaca cerpen2 dan novel2 online yang berada di blog2 penulis enovel. setakat ini yang saya masih mengunjungi blog cerpen dan novel dalam laman web Penulisan2u dan Novelratu ^o^. Blog2 tersebut sentiasa ber"update" dengan cerita2 yang baru :DD kompem tak jemu kott ! 

Kepada sesiapa yang inginkan link Penulisan2u klik sini Penulisan2u
Yang inginkan link Novelratu klik sini Novelratu

Sekian dari saya...
Salam 1 Malaysia..
Salam Ramadhan..
Salam Sejahtera :DD

Sahur !! Sahur !

Ehem2 Assalamualaikum ~ :D

Tadaaa ! Ari ini masuk suda hari ke 8 kita berpuasa.. Sekejap je seminggu telah pun berlalu.. Sedar tak sedar tinggal lebih kurang 3 minggu lagi kott nak menyambut Hari Raya Aidilfitri.. Tapi entry kali ini saya takmao cerita mengenai raya :DD Tetapi mengenai sahur. Dalam 8 hari berpuasa ni.. 2 hari saya skip tak bangun sahur >.<" bukan kerana sengaja atau hape ~ Kalau dah tido pun dekat kul 3 4 pagi camne nak bangun sahur pulak lepas tu ye kan.. baik makan je terus sebelom tido ~ bHoho :D

Okeh ! Jom dengarkan lagu Sahur daripada kumpulan Radja.. 
Khas untuk sesiapa yang liat nak bangun sahur pagi ^o^,





Alkisah 06 August 2011- Versi 2

Bhohoho ! Assalamualaikum :D

Naaa ~ Bersambung semula alkisah semalam.. hahah.. Disebabkan akak dan abang ipar saya ada membuka bisnes kedai tudung maka secara langsung tak langsung nyaaaa saya dijadikan mangsa untuk menganyam ketupat untuk kedai dia la sempena Hari Raya yang akan tiba.. Oh tidakkkkk >.<" Kalau setakat 2 3 gulung reben tak ape lagi... Ini sampai 10 gulung kottt.. haisyyy.. haruu sungguh = =" Ingat tangan neh robot kaa ! grrr 0_0

Yg neh sebahagian saje >.<"
Tadaa ! yg dah jadik !! 

p/s: grr ~ ape penyapu tu buat kt situ ? bhaha :D

Haa ! n da last one :D
Okehh !! Selesai suda Alkisah 06 August 2011 versi 2.. hahah ~ wasaalam :D

Alkisah 06 August 2011- Versi 1


Taraaa ! Ehem Assalamualaikum ! hee ~ 

Nampaknya tajuk blog tidak sama dengan tarikh entry ni ditulis.. bhaha :DD Ape boleh buatt ~ beza semalam dengan hari ni je kannnn ^o^. yelahh tuu ! alasan semata2.. ngee >.<" Okeh back to da story.. semalam pi bazar dengan my adik a.k.a Fazira ni laa kan.. Dia yang beria ajak pi bazar di Taman Serom Utama.. Ingatkan nak carik apela sangat kat bazar tu rupa2 nya sajee jee dia nak melencong pi meronda rumah STALKER diaa.. hisyyy ~ payah tul la kalau dah sampai stalker kat cikgu sendiri kottt >.<" Kalau ikotkan hati nak je bom rumah cikgu tuh senang abis cerita tak payah susah2 dok meronda nak tengok rumah dia.. bukannya dia bagi duit raya pun kan ! Hee :DD Nak dijadikan cerita , hampir2 dah nak sampai rumah cikgu tu a.k.a Mr.Perfect bak kate dia ! Sekali dia lalu daa naik moto dengan housemate dia yang lain nak ke bazar la tu.. Haa ape lagi kalut la Fazira ni tukar laluan.. Nasib baik jalan taman, banyak la laluannya kan.. grrr Sabo jelaa dengan budak sorang neh >.<" buat nya jiran2 cikgu tu perasan tak ke haruuuuuu = =

Lepas tu kita orang pun park la moto dekat bazar situ.. Ni semua ikot kepala dak Fazira tu laa tak habis2 nak follow cikgu 2 orang tu.. Okey dah ! drop cerita pasal cikgu tu. Masa jalan2 kat bazar tu sekali terpandang lak bunga api.. Haa pe lagi rembat la satu ikat bunga api.. Suruh dak Fazira yang bayar bunga api tu seikat RM2.. murah je kott :DD Disebabkan pi bazar ni pun diajak oleh Fazira maka dengan outomatik nya segala air, kuih dan bunga api tersebut dibayar oleh Fazira ! yayyy ~ bukan selalu dia nak belanja.. Kedekottttttt punya orang = ="

Alkisah Hellofm Dot Net

Tadaaaaaaa !! 2nd entry suda !! 

Ehem2 ! lupe lak Assalamualaikum :DD

0key ! pagi ni saya nak cerita tentang Hellofm dot net dimana Hellofm ni adalah salah satu radio online made in Malaysia :D Nak dijadikan cerita la kan ~ eh belom lagiiii daa.. Biar saya ceritakan serba sedikit tentang Hellofm ni yeee :) hah ! First2 saya tahu kewujudan Hellofm ni adalah dari  My Anata yang menyuruh saya untuk follow this radio.. Masa saya men"Join"kan diri di Hellofm time tu Hellofm tidak lah semeriah seperti sekarang.. hehe.. Time tu chat box Hellofm pun tidak ada avatar dan hanya ada beberapa icon saja.. Disitu jugalah saya mengenali beberapa orang RJ yang dikenali sebagai radio jokey :DD okey ! RJ yang berada di situ yang saya kenali seperti RJ ONnPlay yang sekarang dikenali sebagai RJ Si Polan.. Selain itu RJ Anwar, RJ Tupon, RJ Bella, RJ Usher, RJ Nazz dan RJ Naz irah. Satu demi satu Hellofm telah berubah rupa ! daripada background coklat ! telah bertukarrrr [ gaya otomen ] background yang ade bunga2 ader warna warnii.. Disebabkan sekarang bulan Ramadhan ~ maka background juga telah berubah menjadi ketupat :D

haa ~ Sekarang Hellofm telah maju selangkah demi selangkah ~ cewahhh ayat ! bhaha :DD Hellofm kini telah bertambah RJ.. seorang demi seorang ! yang terbaru adalah RJ Sweet kemudian muncul pula RJ Jengking dannnn yang ter"Latest" sekali masih panasss kott ! hoho.. ialah RJ Ome !! jeng jengg ~ aa nak cite ape lg neh ek ~ lom masok noun peak summit top [ word for KEMUNCAK ] << diberi oleh babybunkxface ~ hahaha ! Episod kemuncak la kott..ngee :DD aa taper lah.. terus masok episod kemuncak jelah yeeee ~ Jommmm !

Haa ! tanggal  31 bulan 8 57 ~ hari yang mulia hari yang bahgia sambut dengan jiwa yang merdekaaaa !! Eh silap la ~ bukan lagu ni yang saya maksudkan nya.. termelalut plak dah ! hee >.<" aa tanggal 5 August 2011 pada pukul er.. pukul bape ye ? aa tak sempat tengok la pulak! tapi pada Slot RJ Usher yang bermula dari pukul 11 malam sehingga pukul 1 pagi.. Okey ! tengah2 dok borak neh dalam chat box Hello tetiba pulakk RJ Usher atau Abang Long telahhhhhhhh jeng jeng jenggg MENYUARAKAN PILIHAN HATI BELIAU ! haa tudiaa aihh.. Maka Along telah membuat satu pengakuan bahawasanya Along meminati Babybunkxface !! yeahhh ~ siap ader icon mereka berdua kott.. cayalaaa Long ! 

okey ! sesape yang nak tahu link Hellofm tekan ni Hellofm Dot Net ! Sape yang free2 tu tak tahu nak buat ape jom la join chit chat dalam chat box Hellofm :DD berehhhh !

Selesai jugakk entry kedua neh.. fuhhh ~ berejam buat ayat.. bhaha ! :DD dah lame tinggal karangan kott.. kiranya macam buat karangan gak la kan ^o^

Sekian ~ Wassalam :D


haa ~ ni Logo Hellofm ! :D

Pada sesiapa nak join Hellofm boleh klik Like di facebook Hellofm 

Tadaaaaaa !!!

Ehem ! Assalamualaikum.. ngeee

1st entry ~ adeh ! tatao nak cerita apee.. ermmm2.. nak cite ape ek.. aiyoo tambi ! susa laa.. haa okey ! First nak guna gelaran diri ape ek ? Aku ? er tak biasa gune >.<" I ? er memang tak la kott 0_0" den ? Saya ? haa okeyy maybe antara den atau saya kott ^o^, naaa pastu ? adesss = ="

Haa ! Gotcha !! I got da Idea :DD
Thanks to ehem My Anataaaaaa yang dah buatkan design blog P e r i g i K o t ? ! hee ~ Thanks yaa :D and  Thanks for my frennnnnz Mynord ! yang dah bagi pelbagai jenis blog sebagai contoh nak tambah2 gadget dan sebagainya ! ngee :D

Okeh ! enough from me la kott untuk 1st entry ni.. maybe bahasa akan diperbetulkan lagi dan kosa2 kata semua akan dieditkan semula.. bhaha ! ayat tunggang langgang kott :DD 

SELAMAT BERPUASA kepada seluruh umat Islam ! :3

up