Kek Red Velvet Kukus Fondant !

Ngee ! Assalamualaikum ~

Hohoho tudiaaa tajuk kek panjang noh ! LoL ~
Haha ~ Lately neh ngidammm sangat nak buat kek red velvet . haha
2 hari lepas dok buat RV cupcake ~ tapi bukan red velvet, 
sekali jadik BROWN velvet daa >.<
Terlebih koko agaknye ~ huhuhu
Nak makan pun cam xterliur plak ~ hahaha
Last2 anak buah jugak yang dok perabehkan ~ haha
Depa bab2 makan neh laju jahh :D seb baekk ~ ngee
Hari neh plak dok tgok deco fondant, walaweyhhh kecur tgok ~
Chantek2 kot design depa ~ waa jelus >.<"
Then, buat la RV kukus plak. (yg neh letak lebih2 pewarna merah, belajar dr kesilapan! hehe)
Dekat kul 11 lebih jugak la siap mendekonye ~ haha . 
siyes lepas neh serik dah nk buat fondant. haha
Dok bnyak kali gelek je sebab nipis sangat tepung fondantnya. haha
Mana tak nye kan, penggelek gune LESUNG, alas plak gune plastik~ haha kesian3 !
Memg tak licin la jawabnyaaa ! Hee
Neh semua gara2 suka tengok kek Timi yang shumell sangat tyme p E-day dia hari tu di Andalas :D


See ! Kek hantaran Timi, chantek kann ! *O*


Haha ! yang neh siyes FAILED !!! 


Hoho ! neh la Kek RV Kukus Fondant !


*Ada sesiapa boleh bg tip x camne nak bagi cream cheese xnak lembik sangat ?  

7 comments:

scha nabilah said...

hari tu saye pon buat red velvet tapi whipped cream die tak jadi sngt buat nye.. heu2..

Fujiwara said...

wow ! buat whipped cream tu ad gune cream cheese ke ?

scha nabilah said...

ade.. hehhe..

Fujiwara said...

haha . tu la tuhh . sy buat gune cream cheese pun xjadik . hahaha . kalau whipped cream without cream cheese jadik plak . hee

.::: Princess MOMOY :::. said...

alamak tips takde cuma kena praktis selalu la kot. try n error

.::: Princess MOMOY :::. said...

wow... cantik
mesti sedap nih

Fujiwara said...

hahahahaha ~ memang tak la sis ~
tak makan pun kek neh ~
xsedap ~ haha


up